دستور پخت درشته گمنه یا للک بوشهری

طرز- تهیه- گمنه- یا- للک -بوشهر

طرز تهیه گمنه یا للک به صورت زیر است .

مواد لازم برای تهیه گمنه یا للک :

  • للک دو پیمانهرپورتاژ آگهی
  • آب (یا آب مرغ) دو پیمانه
  • پیاز دو عدد بزرگ
  • روغن
  • نمک


مراحل تهیه گمنه یا للک بوشهری :
1-للک را می توان فله ای خرید اما در سوپر مارکتها، للک بسته بندی شده هم موجود است.
 فقط خیلی دقت کنید روش نوشته بلغور ریزدانه گندم. دو مدل تو بازار هست یکی بلغور معمولی یکی بلغور خیلی ریز.
 ریز دانگیش هم در حدیه که اگه دو درجه بیشتر خورد شه میشه آرد گندم.
 پس امیدوارم درجه ریزیش دستتون اومده باشه و اشتباه نخرید.

2-للک رو تفت میدیم در حدی که تغییر رنگ داده قهوه ای روشن بشه. مواظب باشید خیلی زود میسوزه. پیاز رو با روغن تفت میدیم تا طلایی خوشرنگ شه. مجددا دقت کنید نسوزه. آب مرغ (یا آب و نمک) رو اضافه می کنیم.
 میذاریم به جوش بیاد. ما با آب مرغ درست می کنیم چون هم مقوی تره هم خوشمزه تر. پس اگه تو خونه آب مرغ دارید که دیگه خودش ادویه و نمک داره در غیر اینصورت همین الان به آبتون نمک و زردچوبه هم اضافه کنید.
پیشنهاد اینه که از آب مرغ استفاده کنید و اینم بگم که همیشه میزان آب و للک مساویه.
همین که بجوش آمد للک رو اضافه می کنیم بهتره با قاشق چوبی باریک هم بزنیم که دوران بهتری شکل میگیره و بافت للک بهتر میشه وقتی آبش تمام شد حرارت رو کم می کنیم و در دیگ رو میذاریم و اجازه میدیم ده دقیقه دم بکشه

نکته :مواظب باشید ته دیگش نسوزه. اگه خوب درستش کرده باشید و پیاز داغ و روغن خوبی داشته باشه و درست همش زده باشید الان موقع سرو دونه دونه از آب در میاد. خیلی ها رو دیدم که للکشون شفته و خمیری بوده. پس یه کم هم تجربه و دقت میخواد.

3- برای اینکه للک لطیف تر بشه و به اصطلاح بوشهری ها تیف دربیاد (اهالی شهرستان دشتی به شیوه های مختلفی مرتب گمنه رو درست میکنن) به این صورت عمل میکنن که کمی میزان آبش رو بیشتر می کنند و بعد از اینکه للک رو به آب اضافه شد و للک آب رو کشید زیر دیگ رو خاموش می کنند در حالی که هنوز مقداری آب روی للک باقی مونده بعد در دیگ رو گذاشته و بعد از 10 تا 15 دقیقه مجدداً زیر دیگ را روشن کرده و اجازه میدن تا به مدت 15 دقیقه دم بکشه که دیگه ته دیگ نخواهد داشت.


نکات تکمیلی در مورد تهیه  گمنه :

گمنه جزو غذای محلی - جنوبی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30 دقیقه میباشد .
گمنه را می توانید در وعده نهار - میان وعده - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

موضوع

افزودن دیدگاه جدید