طرز تهیه آش رشته نذری برای ۱۵۰ نفر

آش- رشته- نذری

مواد لازم
سبزی آش      ۱۴ کیلوگرم
رشته آش     ۸ کیلوگرم ( ۱۶ عدد جعبه نیم کیلویی)
عدس     ۳/۵ کیلوگرم
لوبیاچیتی     ۲ کیلوگرم
نخود     ۱/۵ کیلوگرم
نمک، زردچوبه و فلفل     به میزان لازم
نعنا داغ     نیم کیلوگرم
روغن مایع     ۱ لیتر
سیرداغ     ۳۰۰ گرم
پیازداغ     ۲ کیلوگرم

نکته: حبوبات را از روز قبل بخیسانید و نیم‌پز کنید.
طرز تهیه

    ابتدا یک قابلمه بزرگ روی گاز قرار دهید و نصف قابلمه را از آب پر کنید؛ وقتی به جوش آمد، سبزی‌ها را در داخل قابلمه ریخته و در آن را به صورت نیمه باز بگذارید تا سبزی‌های شما پخته شوند.
    بعد از گذشت ۴۰ دقیقه، حبوبات را به آن اضافه کنید و اجازه دهید بپزد.
    سپس روغن مایع را با پیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ کمی تفت دهید و با نمک و زردچوبه و فلفل به آش اضافه کنید.
    حال رشته‌ها را درون قابلمه بریزد. (رشته ها را از وسط دو نیم کنید.)
    پس از آنکه رشت‌ها پخته شد و آش جا افتاد، آش شما آماده است. (معمولا بعد از گذشت نیم ساعت رشته‌ها کاملا پخته می‌شوند.)


نکات مهم برای پخت آش رشته نذری

    اگر آش شما قوام کافی نداشت، چند قاشق غذاخوری آرد گندم به آن اضافه کنید.
    سعی کنید سبزی آش شما بدون ساقه باشد و مقداری درشت خرد شود.
    وجود اسفناج در سبزی آش ضروری بوده و باعث لعاب گرفتن آن می‌شود.

کلام آخر

در این مطلب طرز تهیه آش نذری و فوت و فن‌هایی برای پخت بهتر آن ارائه شد. مصرف آش رشته برای همه افراد به خصوص کودکان در سن رشد بسیار مفید است. شما می‌توانید به سادگی این آش خوش‌طعم را در منزل تهیه کرده و حتی برای مهمانی‌ها آن را تدارک ببینید. در صورتی که قصد دارید این آش را در حجم‌های کمتر تهیه کنید، پیشنهاد می‌کنیم بسته به تعداد نفرات، از مقالات «طرز تهیه آش رشته برای ۱۵ و ۲۰ نفر» و یا «تهیه آش رشته برای ۶، ۸ و ۱۰ نفر» در انگیزه کمک بگیرید.